Вся Україна зі сльозами радості зустріла цю новину: Залужний щойно повідомив, що вся Миколаївська область звільнена

Українські захисники повністю звільнили від російських окупантів Миколаївську область. Воїни вибили загарбників зі Снігурівки, яка була останнім селище, де перебували росіяни.

За кожним так званим “жестом доброї волі” росіян стоять колосальні зусилля Збройних сил України.

Лише за минулу добу українські війська взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі наголосив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, “так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона – це результат наших активних дій”.

Безпосередньо на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами рф і тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі, підкреслив головнокомандувач.

За його словами, наразі триває зачистка окупантів у Снігурівці, але селище повністю під контролем ЗСУ.https://www.youtube.com/embed/JD3HZL2wy2o

Як зауважив Залужний, наразі “ми не можемо підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

Ми продовжуємо ведення наступальної операції відповідно до свого плану”.

Так, повідомив він, на Херсонському напрямку з 1 жовтня “просування наших військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км, загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км, відновлено контроль над 41 населеним пунктом”.

Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв. км території.

Крім того, за даними аналітиків DeepState, на Миколаївщині потрібно звільнити ще близько 10 селищ.

Зокрема, Кінбурнська коса – досі під контролем загарбників, а це теж Миколаївська область. Тож, наразі слід очікувати офіційних підтверджень щодо звільнення Миколаївщини.

Де розташована Кінбурнська коса: показуємо на карті

0

SHAR

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights