День, на який ми всією країною чекали – наступив! Прибув Терміновий борт на фронт – Закрите небо над Україною : сльози щастя

На бойове чергування в Україні найближчими днями заступлять американські зенітні ракетні комплекси (ЗРК) Hawk.

Як повідомляє в Facebook служба зі зв’язків з громадськістю Повітряного командування “Центр”, у комплексу середня дальність ураження й для знищення літаків, а у пізніх модифікаціях – для перехоплення ракет.

“Нове посилення української системи ППО очікується найближчими днями. На бойове чергування стає американський зенітний ракетний комплекс Hawk”, – сказано у повідомленні.

Зазначається, що західні аналітики оцінюють ймовірність ураження повітряної цілі комплексом у 85%:

“Але ми твердо переконані, що в руках українських професіоналів та патріотів ця зброя покаже ще кращий результат”.

Про те, що комплекси протиповітряної оборони Hawk готуються заступити на бойове чергування в Україні підтвердив раніше речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. Нове посилення української системи ППО очікується ближчими днями.

За словами Юрія Ігната, наразі переважну більшість російських ракет українці збивають ще радянськими ЗРК.

Проте вже невдовзі до західних комплексів протиповітряної оборони NASAMS та IRIS-T приєднається й зенітний ракетний комплекс Hawk.

“Бачимо, що уже працюють і NASAMS, і IRIS-T. Очікуємо, що запрацює і Hawk, яка готується до того, щоби стати у бойові порядки Повітряних сил. Так будемо посилювати нинішні системи ППО. На сьогодні система ППО складається зі старих радянських елементів. Це основа, яка збиває усі ті показники, які ви бачите”, – зазначив Ігнат.

Відомо, що перші ЗРК Hawk прибули до України на початку листопада.

16 листопада за результатами засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн-7”) міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Іспанія пообіцяла надати Україні ще два комплекси Hawk та ракети до них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights