Ну, що Вововчка, хoтiв вiйнu – бyдeш мaтu! Саудівська Аравія вранці офіційно oгoлoсuлa про те, що з понеділка приступає до ..

Російську нафту витісняють із європейського ринку: що задумала Саудівська Аравія. Саудити поступово та впевнено заміняють своєю нафтою російську сировину на ринку Європи. Державна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco придбає 30% активів нафтопереробного заводу Lotos, розташованого у польському Гданську.

Саудити займуться переробкою, авіаційним паливом, а також оптовим бізнесом, повідомляє офіційний сайт компанії Orlen

Якщо Брюссель затвердить згадану угоду, то польський концерн зможе отримувати понад 300 000 барелів саудівської нафти щодобово, а частка сировини з СА на потужностях Orlen у Польщі, Литві та Чехії зросте майже до 50%.

Фінансові аналітики переконані, що саме через Польщу саудівське «чорне золото» може піти і до сусідніх європейських країн, де компанія Orlen володіє нафтопереробними заводами.

До слова, раніше ми вже писали, що Польща цурається російської нафти, роблячи вибір на користь саудівської. Крім того, є й інші чинники, які свідчать про те, що росіяни втрачають позиції на ринках країн Євросоюзу.

Втім, щоб працювати із сировиною з Азії, деяким європейським підприємствам, можливо, буде потрібна модернізація, адже їхні технології спочатку «заточили» під російську нафту Urals.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights