Пенcії суддів в Україні злетіли: вони одержують більше ніж 96 тис. грн, а прості українці – у 21 раз менше

В Україні середня пенсія (довічне утримання) судді станом на 1 січня становила 96,2 тис. грн (за рік зросла на 5,4 тис. грн). При цьому середня пенсія за віком становила лише 4,5 тис. грн і за рік збільшилася лише на 578 грн.

Це випливає зі звіту Пенсійного фонду України. Серед пенсіонерів також є ті, хто одержує до 800 грн на місяць. Це соціальні пенсії для тих, хто не має необхідного стажу. Замість пенсії держава компенсує різницю між фактичним доходом та прожитковим мінімумом.

Окрім того, з даних випливає:

Середня пенсія, враховуючи високі пенсії суддів, тих, хто отримує особливі виплати, становить 4622,59 грн. Якщо ж враховувати лише пенсії за віком, то середній розмір становить лише 4522,98 грн.

Нижче за прожитковий мінімум пенсії отримують 70,8 тис. осіб. У розмірі прожиткового мінімуму (2093 грн) пенсії отримують 302,3 тис. осіб. Ще 10,3 млн пенсіонерів отримують пенсії вищі за прожитковий мінімум.

З 10,68 млн пенсіонерів 2,72 млн продовжують офіційно працювати. У середньому їхня пенсія становить 4,8 тис. грн.

Пенсія з вислуги років (на таку мають право військові, ті, хто працює на шкідливих умовах) у середньому становить 8,1 тис. грн. Пенсія для українців із інвалідністю в середньому становить 3,79 тис. грн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights