Хpести почоpніли! Все виносять і тp0щать! Що московські попи роблять в Лаврі… ВІДЕО

Ламали, паплюжили, викидали. В Лаврі УПЦ МП робили все, що хотіли – Юрій Чорноморець (щоб подивитися відео, проскрольте до кінця).

Вапще нє хочу уєзжать”: скандальний митрополит Павло заявив, що не збирається виселятися з Лаври.

Нагадаємо, вчора скандальний намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополит Павло записав відеозвернення, в якому категорично заявив, що не буде звільняти приміщення Лаври.

У відеозверненні Павло заявив, що він та його “братія” нікуди йти не збираються.

Ієрарх звинував Міністерство культури у тому, що відомство нібито “робить непорозуміння між людьми”, водночас запевнив, що “не виступає проти держави”.

“Ми не маємо наміру виселяться і не будемо, так як зараз є закони, які на боці людини. (Не треба. – Ред.) нам погрожувати, що з нами розправляться – це не 1917-й рік. Сьогодні є світова спільнота, є якась культура. Ми ще не починали молитися так усердно, щоби Господь показав чудо, але, напевно, все ж таки, нас заставлять”, – сказа він.

У Лаврі на Трапезному храмі почорніли хрести: що сталося.

В Нацзаповіднику кажуть, що остання реставрація хрестів проводилася більше 40 років тому.

Протягом останньої доби в соцмережах почали жваво обговорювати загадкову подію в Лаврі, а саме – помітне потемніння купольних хрестів на даху Трапезного храму Антонія і Феодосія Печерських.

Одні з дописувачів перелякано вважають, що це є недобрим знаком, інші висловлюють думку, що жодного потемніння немає, а, можливо, хтось відредагував фотографії в Fotoshop.

Як з’ясувалося, цій дискусії передували заяви представників УПЦ та ПЦУ.

Спочатку один з інтернет-ресурсів, наближений до УПЦ, днями процитував намісника Лаври Павла так: “Сьогодні навіть на Трапезному храмі потемніли хрести після “богослужінь” таких “великих” горе-українців”, − сказав Павло Лебідь.

Згодом у ПЦУ відреагували на таку заяву. Митрополит ПЦУ Євстратій Зоря на своїй сторінці в Facebook написав, що хрести потемнішали за часів УПЦ МП.

“Брехливе шаманство замість православ’я. Це – вірування Павла Лебідя з прісними, – написав Зоря. – З його подачі сьогодні тисячами розтиражували на своїх сторінках прихильники МП в Україні “новину” про “знамення”, що нібито саме 12 березня на Трапезному храмі Лаври потемніли хрести. І пов’язує Павло це з богослужінням ПЦУ та діями держави.

Тільки от факти свідчать про протилежне. На фото, зроблених 7 січня, видно, що хрести на Трапезному храмі мали той самий вигляд, що і в березні. Якщо пошукати в мережі, то можна побачити таких фото багато – якраз з тих часів, коли в Трапезному хазяйнував Павло та МП. Тобто вони полишили храм вже з потемнілими хрестами. Отже, якщо і трактувати це як знак, то швидше як знак щодо служіння в Лаврі Павла і його однодумців. Яке сповнене брехнею і шаманізмом замість правди і православ’я”.

о

https://youtube.com/watch?v=vmELBLjfAIk%3Ffeature%3Doembed

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights