“Так, пенсіонери вони такі…”. У заступника голови митниці виявили 150 тисяч доларів. Той заявив, що “Батько-пенсіонер подарував!” 

НАЗК виявило, що заступник голови Державної митної служби отримав від батька-пенсіонера грошовий “подарунок” у розмірі 150 тисяч доларів. Йдеться про Руслана Черкасського. Цю справу розслідуватимуть в САП.

Про це пише 24 канал, посилаючись на НАЗК

У п’ятницю, 17 березня, Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що провело моніторинг способу життя високопосадовця митниці Руслана Черкасського. У підсумку стало відомо, що чиновник володіє активами сумнівного походження на суму в близько 150 тисяч доларів (4 мільйони гривень на момент отримання).

“Подарунок від батька-пенсіонера”

Важливо, що з цим фактом – ймовірно, незаконного збагачення – уже ознайомлюються в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

ПОСАДОВЕЦЬ 13 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ ПОДАВ ДО РЕЄСТРУ ДЕКЛАРАЦІЙ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СУТТЄВІ ЗМІНИ В МАЙНОВОМУ СТАНІ, ДЕ ПОІНФОРМУВАВ, ЩО ОТРИМАВ 11 ЧЕРВНЯ ВІД СВОГО БАТЬКА ПОДАРУНОК У ГРОШОВІЙ ФОРМІ НА СУМУ ПОНАД 3 МІЛЬЙОНИ 995 ГРИВЕНЬ, – ЙДЕТЬСЯ У ПОВІДОМЛЕННЯ НАЗК.

Разом з тим в повідомленні наведені пояснення чиновника, що, мовляв, “дар від батька” він оформив нотаріально – себто є договір дарування йому 150 тисяч доларів. І щонайголовніше, про це йдеться в декларації за 2020 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights