Вимагав хабар у 120 тисяч: на Одещині затримали заступника командира військової частини

На Одещині заступника командира однієї з військових частин спіймали на корупції. Він вимагав 120 тисяч гривень з підлеглого військовослужбовця.

За це зловмисник мав підписати документи на переведення до іншого військового підрозділу. Тепер корупціонеру загрожує позбавлення волі.

Що відомо про схему зловмисника

Як стало відомо, підполковник діяв разом з начальником речової служби частини. Вони вимагали від військового гроші за підписання обхідного листка та не ініціювання службової перевірки щодо нестачі бронежилетів.

У підсумку зловмисників затримали під час отримання частини хабаря у сумі 100 тисяч гривень.

Злочинців затримали / фото ДБР

Що загрожує злочинцям

Тепер військовослужбовці підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі зловмисникам обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 998 448 гривень кожному.

ДБР затримало заступника командира військової частини: дивіться відео

о

https://youtube.com/watch?v=xAz308EU2Mc%3Ffeature%3Doembed

Полковник з Міноборони за хабарі допомагав виїхати чоловікам за кордон

Раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України. Він за 9 тисяч доларів США допомагав виїхати з України військовозобов’язаному.

Так, за грошову винагороду полковник громадянину України призовного віку незаконно допомагав оформити документи про зняття з військового обліку, щоб той в період дії воєнного стану міг безперешкодно виїхати за кордон.

Саме під час отримання хабаря від військовозобов’язаного та передачі документів його затримали працівники ДБР спільно з СБУ.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights