Аtака безпілоtниками, руйNування цивільних об’єктів у рі3них регіонах: хроNологія 392 дня війни

Хронологія 392 дня війни / Колаж 24 Каналу

Українські воїни уже понад рік захищають нашу державу від загарбників та не дають їм можливості втілити у життя плани Путіна. Найгарячішою ділянкою на всій лінії фронту залишається Бахмутський напрямок.

Новина доповнюється

Ми одразу вас проінформуємо про доповнення цієї новини

ПІДПИСАТИСЬ17:20 Посол ФРН в Україні заявив, що Німеччина узгодила зі Словаччиною ремонт бронетехніки німецького виробництва включно з гаубицями PzH 2000 для України. У центрі працюватимуть над відновленням пошкодженої або зношеної під час бойових дій техніки, наприклад САУ Panzerhaubitze 2000.17:02 Ігнат підкреслив, що Запоріжжя знаходиться недалеко від лінії бойового зіткнення. Тому від таких влучань не змогли б зберегти й системи ППО Patriot. Речник командування Повітряних сил сказав, що реактивні та ствольні снаряди летять по балістичній траєкторії, і летять швидко.17:00 Мешканець будинку в Запоріжжі, куди влучила російська ракета, показав перші секунди після вибуху. У момент ракетного удару чоловік разом із мамою були вдома, на кухні.

Мешканець розповів про перші секунди після вибуху: відео

https://24tv.ua/news/showPlayer.do?objectId=2279463&videoUrl=2023/03/2279463-1484830&imgUrl=_main.mp4.jpeg&videoId=1484830&height=360&width=64016:24 65 українців, які прибули на американську військову базу у Форт Сілл, майже готові використовувати ППО Patriot на полі бою та для захисту українських міст. Українські оборонці вчаться “надшвидко”.16:14 Редактор POLITICO Europe Джеймі Деттмер написав, що в ордері МКС є відлуння 1949 року і восьмої справи Нюрнберзького процесу. Деттмер впевнений, що Владімір Путін відповідатиме за скоєні ним злочини, як відповіли нацисти понад 70 років тому.15:54 Війська агресора отримали прямий натяк біля Антонівського моста. Там з’явився плакат з написом “Кожен окупант здохне”.

Біля Антонівського мосту з’явився плакат про окупантів / Фото Владислав Назаров15:53 Депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков припустив, що росяни завдали комбінованого удару С-300, а також реактивних систем залпового вогню на кшталт “Ураган”, які стріляють касетними боєприпасами. За його словами, удари завдавались з тимчасово окупованих територій Запорізької області.15:36 Мережу зворушило фото, на якому цивільний чоловік цілує руки військовослужбовцю, який захищає життя українців. Події, відображені на світлині, відбуваються на вокзалі у Краматорську.

Цивільний чоловік дякує воїну за боротьбу / Фото Kostiantyn & Vlada Liberov15:08 Рятувальники дістали тіла ще 3 осіб з-під завалів гуртожитка у місті Ржищів. Тому кількість жертв вже зросла до 6.14:57 Після “бавовни” у Криму російські терористи навряд чи влаштують масований обстріл України. Натомість, за словами Наталії Гуменюк, можуть бути точкові удари.14:44 Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що проти телеграм-каналів, які повідомляють про рух ворожих ракет чи БпЛА, хочуть відкривати кримінальні справи. Адже публікація такої інформації у реальному часі – злочин проти України.14:43 Зеленський провів нараду щодо соціальної та безпекової ситуації на Донеччині. Військове командування доповіло про стан оперативної обстановки в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Лиман”.

Зеленський ознайомився з ситуацією на Донеччині: відео

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fzelenskiy.official%2Fvideos%2F204109548921859%2F&show_text=false&width=560&t=014:07 Після влучання ракети у Запоріжжі повідомили, що у сусідньому багатоповерховому будинку почався витік газу. Однак згодом в АТ “Запоріжгаз” спростували інформацію про витік газу. Речниця установи Наталя Гринь зазначила, що наразі припинений розподіл газу до поновного обстеження системи багатоповерхівок.14:00 У справі п’яних вечірок у Києві спостерігається просування. Правоохоронці вже вручили третю підозру одному з учасників. Тепер йому загрожує до 7 років позбавлення волі. На такий термін він може сісти, якщо суд вирішить дати йому максимальний термін покарання.13:49 В Херсонській ОВА повідомили, що поблизу Великої Олександрівки на російській міні підірвався чоловік.

Черговий трагічний випадок стався у лісосмузі за селом. 48-річний постраждалий втратив частину ноги. Травмованого шпиталізували,
– йдеться у повідомленні.

13:47 Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя сказав, що українські захисники вразили командний пункт окупантів на Запорізькому напрямку. Зокрема, сталося це неподалік від населеного пункту Мала Білозірка поблизу Василівки, де була ворожа база.

Внаслідок цього 15 окупантів відправилися на концерт до Кобзона, ще близько десяти – отримали поранення.

13:34 Після удару по Запоріжжю в даху однієї з багатоповерхівок застрягла ворожа ракета. Окрім того, секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв повідомив, що від прильотів постраждало 18 людей.

Ракета застрягла у будинку / Фото з місцевих телеграм-каналів13:11 Український лідер Володимир Зеленський відвідав позиції Збройних Сил на Бахмутському напрямку. Він сказав, що для нього це честь – бути нині на Сході держави та тиснути руку тим воїнам, які мужньо захищають Україну від агресора.13:00 Зеленський опублікував кадри, на яких видно момент влучання повітряної цілі в багатоповерхівку в Запоріжжі. Глава держави заакцентував на тому, що не даремно ворог б’є по цивільних громадянах, адже, очевидно, він хоче нас повністю знищити.

https://t.me/V_Zelenskiy_official/5584?embed=1

12:38 Речник Повітряних Сил Юрій Ігнат прокоментував нічну атаку дронами. Він зазначив, що ворог змінив тактику. Власне, цієї ночі окупанти спершу завдали удару винищувачами Су-35, а потім лише запустили безпілотники.

Відомо, що було здійснено 21 пуск з Брянської області. Знищено 16 БПЛА. На жаль, є загиблі. Атаковано центральні та північні області – Київщина, Чернігівщина, Житомирщина та Хмельниччина,
– повідомив Ігнат.11:54 У Запоріжжі пролунала серія вибухів під час повітряної тривоги. Спершу про це проінформували ЗМІ. Згодом в ОВА наголосили, що варто дотримуватись інформаційної тиші та нічого не публікувати. Також глава Офісу Президента Андрій Єрмак сказав, ворог обстрілює житлові будинки.11:02 З-під завалів будинку на Київщині у Ржищеві витягли тіло ще одного загиблого. Кількість жертв через цей обстріл БпЛА станом на цей час становить 4 особи.10:40 Речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк не без гумору констатувала, що росіяни не даремно “для чогось рили окопи в Криму”. Так вона прокоментувала нещодавню “бавовну” в Джанкої.10:15 Зеленський назвав масовану атаку дронами по Україні ніччю російського терору. За його словами, випущених понад 20 іранських убивчих безпілотників, а також ще ракет є свідченням того, що Росія не прагне миру.10:03 Міноборони Британії: Збройні Сили почали локальний контрнаступ на Бахмутському напрямку, разом з тим російський штурм населеного пункту втрачає імпульс.09:47 Поліція Київщини про трагедію у Ржищеві: правоохоронці та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб; одна частина будівлі гуртожитку була практично повністю зруйнована. Почалась пожежа; понад 20 осіб було доставлено до лікарні; доля ще 5 людей невідома.

09:36 Укрзалізниця: прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда відвідав Україну залізницею, щоб зустрітись із Президентом Зеленським та обговорити подальший санкційний тиск на Росію, залучення Японії до відбудови України та інші питання.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда в Україні / Світлина Укрзалізниці09:22 Очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що вночі під час атаки дронів три безпілотники ворога збили підрозділи ППО. Однак разом з тим окупантам вдалось пошкодити один з об’єктів інфраструктури: жертв та постраждалих немає.09:13 В Одеській ОВА уточнили, що ворог випустив вночі 3 повітряні цілі по регіону, дві з них знищили системи ППО. Власне, одна – все-таки влучила в монастир УПЦ МП. Внаслідок цього три людини було госпіталізовано.09:03 В Хмельницькій ОВА констатували, що влучань на території області під час повітряної тривоги вночі не зафіксовано.

08:20 Російські дрони влучили в декілька цивільних об’єктів у місті Ржищеві, що на території Київської області. Станом на цей час відомо про 3 загиблих, серед них – водій медичної допомоги, а також 7 поранених, зокрема 11-річна дівчинка.

На місці події працюють співробітники ДСНС, а також прокурори, що уже відрили кримінальне провадження за фактом порушення норм та звичаїв ведення війни.

Наслідки атаки окупантами на Київщину / Світлини ДСНС

08:14 Стало відомо, що внаслідок ракетного удару по Одещині було пошкоджено будівлю на території монастиря УПЦ Московського патріархату. Зауважимо, що три людини отримали поранення.

08:10 Голова Донецької ОВА Павло Кириленко проінформував, що за 21 березня росіяни вбили 4 жителів Донеччини:

  • 2 людей у Часовому Яру;
  • 1 – у Красногорівці;
  • 1 – у Бахмуті.

Разом з тим ще 5 людей в області були поранені та наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.07:58 В Генштабі констатували, що кількість ліквідованих окупантів за весь час після 24 лютого 2022 року становить 167 490 осіб. Лише за попередню добу ЗСУ відправили до Кобзона 920 загарбників.

Актуальна статистика втрат ворога станом на 22 березня / Інфографіка Генштабу ЗСУ

07:38 Голова Херсонської ОВА Олександр Продікун констатував, що за минулу добу противник здійснив – 47 обстрілів, випустивши 248 снаряди з важкої артилерії та “Градів”.

Разом з тим Херсон ворог обстріляв 8 разів – 51 снаряд влучив у житлові квартали, приватні й багатоквартирні будинки. За словами посадовця, на жаль, є постраждалі. Двоє людей отримали поранення.

Окрім того, з деокупованої території області евакуйовано 73 особи.

07:33 Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що Росія вночі вкотре вдарила по Нікопольському району: під прицілом важкої артилерії була Марганецька громада.

Минулося без загиблих та постраждалих. Це головне. Наслідки атаки уточнюють рятувальники. В інших районах було тихо. Загалом ситуація в області стабільна та контрольована,
– написав він.07:27 У МВФ повідомили, що досягли з Україною попередніх домовленостей на рівні персоналу щодо виділення 15,6 мільярда доларів фінансової допомоги. Однак це рішення має ще затверди Виконавча рада.

07:02 У Генштабі опублікували ранкове зведення. У ньому йдеться про таке:

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках – без змін; ворог не формує ударних угрупувань для наступу, хоча Білорусь продовжує на своїх полігонах тренувати російських окупантів;
  • загарбники продовжують обстрілювати прикордонні та прифронтові населені пункти практично на усіх напрямках;
  • Авіація Сил оборони України завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів;
  • ЗСУ збили 15 ворожих БпЛА різних типів, а також 2 керовані авіаційні ракети Х-59;
  • підрозділи ракетних військ і артилерії уразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетних комплекси, радіолокаційну станцію та один інший важливий об’єкт Росії.

06:55 В ОК “Південь” прокоментували вибухи в Джанкої, що в Криму, які були 20 березня. Там зазначили, що було пошкоджено внаслідок цього вузлову станцію ворога – її використання наразі можливе.06:43 Стало відомо, що в тимчасово окупованому Севастополі цвіла “бавовна”. Власне, через атаку безпілотниками місцеві владі довелося навіть перекрити переправу в районі Південної бухти.06:41 У КМВА констатували, що нічна атака дронів на столицю була для ворога безрезультатною. Повітряні сили збили всі “Шахіди” окупантів.02:57 США запровадили санкції проти чотирьох компаній і трьох людей в Ірані й Туреччині. У повідомлення мінфіну йдеться про те, що ці фізичні та юридичні особи причетні до виробництва безпілотників, які Росія використовує на війні проти нашої держави.

01:46 Новопризначеного міністра освіти та науки Оксена Лісового організація “Український рух пацифістів” звинуватила в плагіаті у кандидатській дисертації з філософії, що він захистив у 2012 році.

У разі виявлення в його роботі порушень доброчесності Оксен Лісовий готовий відмовитись від наукового ступеня кандидата наук і на посаді міністра формувати принципово нову академічну культуру та культуру освітнього та наукового менеджменту,
– прокоментували у Малій академії наук, яку очолює Лісовий.

00:20 У Києві та низці областей оголосили повітряну тривогу. Як зазначали моніторингові групи, існувала загроза завдання ворог ударів безпілотними літальними апаратами (БпЛА).

Власне, вибухи чули в столиці, на Житомирщині, Хмельниччині. Місцева влада зазначала, що спрацювали системи ППО.
https://24tv.ua/yakiy-sogodni-den-viyni-shho-stalosya-22-bereznya-2023-roku_n2278979

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights