9 років з конфіскацією! Це колишній прокурор ГПУ – наступні 9 років свого життя екс-прокурор проведе у буцегарні

Це Дмитро #Сус – колишній прокурор #ГПУ, який у серпні 2016 року організував незаконний арешт двох детективів НАБУ, що вели розслідування його злочинної діяльності – протягом 12 годин детективів без жодного протоколу тримали у будівлі ГПУ, погрожували та намагались залякати, але зрештою були вимушені їх відпустити.

Подібні ганебні дії не допомогли Сусу уникнути відповідальності, тому що про підозру йому таки було повідомлено і ось сьогодні він рівною мірою отримав те, на що заслужив – за привласнення майна, яке Сус вилучив під час обшуку грального закладу, Вищий антикорупційний суд виніс обвинувальний вирок з конфіскацією всього майна і наступні 9 років свого жалюгідного життя екс-прокурор проведе у буцегарні!

«Вищий антикорупційний суд виніс обвинувальний вирок з конфіскацією всього майна і наступні 9 років свого жалюгідного життя екс-прокурор проведе у буцегарні», – йдеться в повідомленні.

Як пише Українська правда, ексслідчого ГПУ засудили за заволодіння майном. Також Суса позбавили класного чину – старший радник юстиції. Вирок можна оскаржити протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС. Суса було відсторонено через конфлікт із Національним антикорупційним бюро.

За генпрокурорства Юрія Луценка влітку 2016-го року Сус опинився в епіцентрі гучного скандалу – між ГПУ та НАБУ. У розпал конфлікту слідчо-оперативна група на чолі з ним приходила з обшуками до НАБУ, а стеження за самим слідчим призвело до фізичного зіткнення між працівниками двох силових структур.

Однак восени 2016 року виявилося, що його автомобіль Audi Q7 записано на 85-річну бабусю. Ця історія стала першим формальним приводом для переведення Суса на іншу посаду з подальшим звільненням з ГПУ.

Навесні 2017 року співробітники НАБУ затримали його в аеропорту Бориспіль за підозрою в заволодінні чужим майном у великих розмірах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights