П0кажiть це нашuм барuгам та оліrархaм: Норвезький мільярдер віддав понад $6 млрд на благодійність

У Норвегії живе мільярдер Олав Тон, один із найбагатших людей у ​​країні.

Декілька фактів про нього:

1. Йому майже 100 років. Він продовжує працювати 6 днів на тиждень по 8-10 годин. Їздить працювати на досить старому Volkswagen, сам за кермом. Він приїздить в офіс за годину до початку робочого дня і їде пізніше за всіх. Йому цікавий сам процес роботи, а гроші він вважає приємним бонусом.

2. У 95 років він одружився. Одружився зі своєю громадянською дружиною, з якою він прожив разом понад 35 років. Щаслива наречена 79 років, Сісель Хага одягла яскраво-жовтий костюм та яскравий капелюшок, як і наречений.

3. Саме Олаву Тону належить думка про те, що не зовсім він заробив свої мільярди. Це допомогли зробити його працівники, які сумлінно працюють на його підприємствах. Тому сплачуючи податки, які становлять понад 70%, вважає це правильним та справедливим. «Я винен країні і людям, які зробили мене таким».

4. Йому нецікаво купувати та продавати. Він сказав: “Який сенс заробляти копійки, якщо можна робити щось масштабне”. Якщо він купує завод, то модернізує його, відновлює виробництво та робить прибутковим. Наприклад, за останні 5 років він створив понад 20 тисяч нових робочих місць, що для маленької Норвегії є дуже вагомим надбанням.

5. Він немає вищої освіти. Олав Тон виріс на фермі “Thon” разом із братами та сестрами. Він хотів вивчати медицину, але коли розпочалася Друга світова війна, його батьки не схотіли, щоб він виїхав за кордон. Натомість він займався домашнім господарством та фермою. Дві шкіри рудої лисиці, які він продав за 600 норвезьких крон, склали його стартовий капітал і зараз є основними в логотипі Olav Thon Group.

6. Олав звик говорити по-старому, на діалекті свого села. Він використовує хитромудрі конструкції та граматичні форми, які вийшли з вживання. Багато 20-річних норвежців навіть не чули таких форм дієслів, які він використовує. Але так говорили у його рідному селі Ол у долині Халлінгдал 90 років тому.

7. Весь свій статок (близько $6 млрд) Олав Тон вирішив віддати на благодійність, а саме – на фінансування медичних досліджень. Він вирішив, що гроші краще віддати на корисну справу. Вже зараз, за ​​свого життя, він створив благодійний фонд, куди передав свої кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights