Як так?Таке можливо тільки в Україні! Суд визнав невинним прокурора за п’яне водіння

Новий трудовий рекорд встановив суддя Калинівського райсуду Вінницької області Юрій Аліменко, що розглянув матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, складені поліцією відносно голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського.Джерело

Віталій Юзефович, який родом зі Жмеринки й раніше працював у прокуратурі Вінницької області, культурно відпочивав у одному з ресторанів на історичній батьківщині.

І так трапилось, що після відпочинку він був зупинений патрульними Калинівського ВП ГУНП у Вінницькій області за кермом автомобіля Toyota Camry, державний номерний знак АВ 2002 СН, який не значиться в його декларації.

Як сказано в поліцейському протоколі, патрульний помітив у водія Toyota Camry різкий запах алкоголю з рота, почервонілі очі та поведінку, яка не відповідає обстановці.

Але пройти огляд на стан сп’яніння Віталій Юзефович відмовився, через що відносно нього був складений адмінпротокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

А вже 6 квітня суддя Аліменко, відклавши всі інші нагальні справи, встановив, що голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів був сухим як лист.

Ба більш того: «від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння не відмовлявся, а навпаки просив працівників поліції забезпечити охорону його автомобіля іншим екіпажем патрульної поліції, оскільки на вулиці була вже ніч.

Після цього він згідний був проїхати до медичного закладу для проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння. Дане прохання залишилось поза увагою працівників поліції.

Після складення протоколу про адміністративне правопорушення одразу ж самостійно проїхав до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де пройшов медичне обстеження».

Ось постанова судді, якою Грушковський визнаний особою тверезої поведінки: ТУТ

Volodymyr Boiko

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights