Вже все “порішали” – Прокуратура відмовилася оскаржувати вирок суду, який передбачає умовне покарання трьом гвалтівникам неповнолітньої дівчини із Закарпаття

Прокуратуру задовільнило рішення Воловецького суду щодо трьох гвалтівників

Як ми повідомляли, у Верхніх Воротах на Воловеччині троє підлітків запросили знайому школярку до підвалу, а потім гвалтували її і відео оприлюднили в інтернеті.

Дівчинка жила з бабусею, батька немає, а мама на заробітках. Саме бабуся звернулася до поліції аж через три тижні після самого факту згвалтування, коли вже відео зі сценами згвалтування гуляло інтернетом.

Суд виніс вирок гвалтівникам -5 років умовно з іспитовим терміном 2 роки.

Згодом стали відомі подробиці. Виявляється, у дівчинки не було адвоката і її захищала в суді соціальна служба захисту дітей місцевої сільради. А у цій соціальній службі працює мама одного із гвалтівників.

Справу відкривали по статті 152 (згвалтування), яка передбачає від 7 до 12 років ув’язнення, але потім раптово перекваліфікували її у 153 статтю (сексуальне насильство без проникнення). Хлопцям дали позитивні характеристики зі школи.

Дівчині гвалтівники дали компенсацію по 60 тисяч грн.

Все це вкупі призвело до того, що дівчинка погодилася з таким рішенням суду щодо умовного покарання.

Це рішення суду викликало величезний резонанс і, відповідно, люди, які співчувають дівчинці вимагають від прокуратури оскарження рішення суду. Однак, як повідомила прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк, прокуратура в частині призначеного покарання не буде оскаржувати вирок суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights