Росія р0змістить ядерну зброю у Біл0русі: генерал пояснив відчайдушний крок Путіна

Після поразок на фронті для Путіна залишився останній аргумент – ядерна зброя.

Президент РФ Володимир Путін заявив про наміри розмістити ядерну зброю на території Білорусі. Генерал армії Микола Маломуж вважає, що очільник держави-агресора вдався до такого шантажу через провали на фронті.

В інтерв’ю “Обозревателю” Маломуж перерахував невдачі Кремля на українському фронті: не реалізовано жодне завдання так званої “СВО”, окупанти навіть не змогли захопити Бахмут й всю Донецьку і Луганську області. Армія РФ зазнає колосальних втрат, її наступальний потенціал вичерпується.

Путін думав, що його тиск буде ефективним. До того ж, він сподівався заручитися підтримкою лідера Китаю Сі Цзінпіна, та той відмовився від військового союзу з РФ.

“Перспектив він (Путін, – УНІАН.) не має. В Україну йдуть нові каравани військової допомоги. Це озброєння і техніка високого класу, ракетні системи, танки, БТР, літаки, системи протиповітряної оборони, дуже багато боєприпасів різних типів, зокрема ракети дальньої дії. А це перспектива наших перемог на фронті”, – наголосив Маломуж.

Тож для Путіна залишився останній аргумент – ядерна зброя, яку РФ розміщуватиме на території Білорусі нібито за погодженням з Лукашенком.

“Такими діями Путін фактично ставить Заходу ультиматум: мовляв, ви припиняєте постачання озброєнь в Україну, я не розміщую ядерну зброю в Білорусі”, – каже генерал.

Президент РФ робить це для того, щоб його військові взяли паузу у воєнних діях й могли накопичити сили й засоби.

Ядерна зброя РФ у Білорусі 

25 березня Володимир Путін пригрозив розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

У Білому домі заявили, що поки немає жодних ознак того, що російський диктатор виконав свою обіцянку розмістити ядерну зброю в Білорусі.

Україна вимагає негайно скликати позачергове засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй з цього питання.

Аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Путін, імовірно, пообіцяв своєму другові Лукашенку розмістити на території Білорусі ядерну зброю ще до початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну.

джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights