Приклад для інших церков МП! Без криків та штовханини: на Вінниччині піп УПЦ МП передав ключі від храму вірянам ПЦУ

Нещодавно в селі Гніванської громади Вінницької області відбувся приклад цивілізованого переходу з однієї церковної ієрархії до іншої.

Відповідно до повідомлення Селищенського старостату, колишній настоятель православного місцевого Свято-Дмитрівського храму Микола Паршенко передав ключі від приміщення голові парафіяльної ради Селищенської парафії Православної Церкви України (ПЦУ) Антону Мацері. Передача відбулась у присутності працівників Гніванського відділення поліції та старости Селищенського старостинського округу.

Перед цим багатомісячна робота активу Селищенської парафії ПЦУ по юридичному оформленню переходу громади із Української православної церкви (УПЦ) в ПЦУ. У своєму повідомленні старостат зазначає, що ставити питання про богослужіння релігійної громади ПЦУ в храмі можна буде лише після того, як будуть оформлені усі необхідні документи.

За словами голови парафіяльної ради ПЦУ Антона Мацері, актив парафії довелося відновлювати документи через архіви, на деякі отримувати завірені копії, а деякі – взагалі замовляти по новому і платити за це значні кошти.

На щастя, у Селищі все пройшло цивілізовано і обійшлося без штовханини, криків, ламання дверей і пошкодження церковного майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Verified by MonsterInsights